Welkom op de site van Hausmann, boeken en kunst.  

Na veertig jaar actief te zijn geweest in het boekenvak – de laatste jaren als bedrijfsleider bij boekhandel het Martyrium in Amsterdam en als uitgever bij Uitgeverij Walewein – heb ik eind 2017 de boekhandel verlaten om mij volledig te kunnen wijden aan mijn grote liefde, de kunst.

De afgelopen decennia heb ik een prachtige collectie kunstboeken, fotoboeken en kunstwerken in oplage verzameld, die ik op deze site ter verkoop aanbied. In de meeste gevallen gaat het om enkele exemplaren. Daarnaast bied ik een bescheiden collectie ramsjboeken van topkwaliteit aan.

Vooralsnog richt Hausmann zich op on-line verkoop, maar in de nabije toekomst wil ik mijn assortiment gaan aanbieden in een eigen boek- annex kunsthandel.

Tot ik geschikte winkelruimte heb gevonden is het altijd mogelijk om een afspraak te maken, om de collectie te komen bekijken in mijn opslagruimte in Amsterdam-West, of voor een bezoek ‘aan huis’, om bepaalde boeken of kunstwerken in te zien of nader te bestuderen.

Met vriendelijke groeten,

Dirk Meuleman

Uitgeverij Walewein

Uitgeverij Walewein is een onafhankelijke uitgeverij, gespecialiseerd in bijzondere non-fictie. De uitgeverij werd opgericht in 2004. De leverbare titels zijn uitsluitend rechtstreeks te bestellen via Hausmann