Welkom op de site van Hausmann, boeken en kunst.

Wij zijn een on-line antiquariaat gespecialiseerd in boeken over moderne- en hedendaagse kunst, en kunstwerken in oplage. Daarnaast brengen wij een bescheiden collectie werken van hedendaagse kunstenaars.  

Na veertig jaar actief te zijn geweest in het boekenvak – de laatste jaren als bedrijfsleider bij boekhandel het Martyrium in Amsterdam en als uitgever bij Uitgeverij Walewein – heb ik eind 2017 de boekhandel verlaten, om mij volledig te kunnen wijden aan mijn grote liefde, de kunst.

De afgelopen decennia heb ik een prachtige collectie kunstboeken, fotoboeken en kunstwerken in oplage verzameld, die ik op deze site ter verkoop aanbied. In de meeste gevallen gaat het om enkele exemplaren.
Daarnaast bied ik op deze site een bescheiden collectie ramsjboeken aan.

Het is mogelijk op afspraak de collectie van Hausmann te komen bekijken in onze opslagruimte in Amsterdam-West, of ‘aan huis’ bepaalde boeken of kunstwerken in te zien of nader te bestuderen.

Met vriendelijke groeten,

Dirk Meuleman

Uitgeverij Walewein

Uitgeverij Walewein is een onafhankelijke uitgeverij, gespecialiseerd in bijzondere non-fictie. De uitgeverij werd opgericht in 2004. De leverbare titels zijn uitsluitend rechtstreeks te bestellen via Hausmann